Hírlevél

Naptár

2020. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

PLÉBÁNIAI FOTÓALBUM

AJÁNLOTT OLDALAK

Látogató számláló

0
0
1
3
2
8
9

Szavazás

Főoldal
2020.03.20 10:50

Plébániai imalánc

Kedves Testvérek!

 

Ahogy már biztosan hallottátok, e hét szombattól (március 21-től) kezdődően a koronavírus-járvány okozta vészhelyzet miatt a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezése szerint templomainkban határozatlan időre megszűnnek a nyilvános liturgiák (szentmisék, szentségimádások, keresztutak, közös imák). 

Ez a fájdalmas valóság ébresztette fel néhányunkban a vágyat, hogy valamilyen módon mégis imádkozhassunk közösen - együtt hordozva így Isten színe előtt ezt a mostani nehéz helyzetet! Természetesen nem akarjuk megszegni az előírásokat - éppen ezért egy plébániai imalánc életre hívásában gondolkozunk Kőszegen.

Szeretnénk, ha Nagyböjt 4. vasárnapjától (március 22-től) kezdődően minden egyes napon folyamatos ima szállhatna Isten felé a jelen helyzet megoldódásáért a következő módon: 

reggel 6 órától este 10 óráig fél órás időtartamban egymást váltva más és más hívő imádkozna az egész közösség nevében ott, ahol éppen van!  

Úgy gondoltuk, ez az imalánc mindenképpen működjön addig, amíg templomainkban újra nem lesznek nyilvános szentmisék. Aki tehát imát vállal, így gondolkozzon: hosszú távon a napjaim során melyik az a fél óra, amit szinte biztosan minden nap Istennek tudok szánni? 

 

Az alábbi linkre kattintva megnyílik egy táblázat, ahová ki-ki beiratkozhat a neki megfelelő időpontra (a táblázatba úgy lehet írni, ha előtte rákattintunk a "Munkafüzet szerkesztése" utasításra - akkor nyílik meg szerkeszthető formában). 

Link:  https://1drv.ms/x/s!AnHZwsbSEcOwhesivjISbFl3txJYJg?e=jrnyUf

 

 

Amennyiben az adott időpontra már van jelentkező, próbáljunk más, még szabad időpontot keresni! Ha ez nem megy, azonos időpontra ketten is jelentkezhetnek. Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy az lenne a cél, hogy folyamatos ima alakulhasson ki!

(Ha valakinek gondja akad a jelentkezéssel, forduljon hozzám bizalommal telefonon: 06 / 30 - 373 - 6053)

 

Az ima tartalma elsősorban a Rózsafüzér (Húsvétig a fájdalmas, azután a dicsőséges titkokkal - illetve az Irgalmasság Rózsafüzér) lehetne, mint a gonosz elleni harc nagy fegyvere - a Szűzanya ígérete szerint. Aki szívesen teszi, a saját fél órája alatt imádkozza végig a teljes rózsafüzért, akinek pedig ez nehéz, az mondjon el belőle egy tizedet, a többi időt pedig töltse ki másféle imával (csendes elmélkedés, Szentírásolvasás, zsolozsma, stb.)! 

Ha valakinek esetleg egy adott napon nem sikerül a vállalt időben imádkoznia, ne essen kétségbe - pótolja az imát, amikor lehetősége van rá! Isten nem az óráját, hanem a szívünket nézi...:)))

 

Várjuk a jelentkezéseket mielőbb!!!

Szeretettel és reménnyel - a szervezők nevében: Pontyos Ildikó SSS

 

"A hívő ember nem azt tudja, hogy mi lesz, hanem abban hisz, hogy bármi történik, Isten ott van. Mindenben. Ha elbizonytalanodunk, ha félünk, ha elveszítjük a hitünket, Isten abban is ott van. És ez az imádságunk lényege is: rátámaszkodunk a szövegekre, az ima ritmusára, mert tudjuk, hogy el fogunk bizonytalanodni. Lehet, hogy elveszítjük a hitünket, de akkor az ima segít emlékeznünk, hogy Isten a mélypontok Ura. Ereje akkor lesz a legnyilvánvalóbb, amikor a miénk végképp elfogy. Az imádság arra tanít meg – nagyon lassan, néha hetven-nyolcvan év is kell hozzá – hogy járjunk bár a halál árnyékában, ott is Ő van mellettünk." (Juhász-Laczik Albin OSB) 

 

Ajánlott imádságok: https://1drv.ms/w/s!AnHZwsbSEcOwhesZPdp2ttuXdccI6g?e=gCytKh

Honlap készítés